jueves, 31 de mayo de 2007

SOFTWARE LLIURE EN EDUCACIÓ INFANTIL I


PRIMÀRIA

La implantació del software lliure en el món educatiu ha provocat una gra varietat d’opinions al respecte. És cert que per als educadors que ja el coneixien i de fet l’utilitzaven no suposa cap esforç i de fet comparteixen l’ús del mateix, però existeix un sector de docents que es neguen a aprendre coses noves referents a la informàtica.

A traves del software lliure es poden transmetre molts dels valors que l’educació pública hauria de transmetre com ara la llibertat, la innovació, col·laboració....

El software lliure és tan el sistema operatiu com les aplicacions que emprem els usuaris. Hem de tenir en compte que el fre sotfware és gratis i que per tant ens dona uns drets que el propietari del software privat no ens dona.

Són moltes de les raons per les quals hauríem de fer us del software lliure, entre elles cal destacar:

- afavoreix que els estudiants aprenguen com funcionen els ordinadors i el propi software.

- Permet que des de ben petits els xiquets s’acostumbren a fer us d’ell provocant que en l’edat adulta no caiguen en la societat d’abusos en la que vivim i en el control de les multinacionals que controlen els software privatiu.

A les escoles hem de fomentar l’ús dels programes lliure, afavorint l’ús al llarg de tota la vida dels mateixos.

No es pot mostrar la imatge http://weblog.educ.ar/espacio_docente/tecnologia/archives/Que%20pudo%20haber%20fallado.jpg, perquè conté errors.

No hay comentarios: