jueves, 10 de mayo de 2007


RESUM TEMA 5 I 6


Dos dels programes d’escriptura que podem utilitzar avui en dia són el Word i el Open Office. La diferencia és que el Open Office és un programa de lliure distribució mentre que el Word és privat.

Els dos programes et donen les mateixes possibilitats donat que tenen programes semblants amb nom diferents, per això en casos com aquests tal vegada és millor decantar-se per un programa d’escriptura que no et coste res.

Actualment a la majoria d’escoles ja fan us del Open Office i en les que no està encara instalat, està en procés.

No es pot mostrar la imatge http://www.cnice.mec.es/contenidos/imagenes/materiales/sobre_cnice/evolucion.jpg, perquè conté errors.



EXPERIÈNCIES TIC A L’EDUCACIÓ INFANTIL

Les TIC tenen com tot avantatges i desventatges, però si ens fixem be són moltes les possibilitats que ens donen.

Una de les maneres que l’aprenentatge siga significatiu és poder crear el propi material d’aula, tant fitxes, com muntatges, graelles... i això ens ho possibiliten les TIC.

Per exemple quan introduïm els mots encreuats i pretenem que coneguen com es realitzen, podem fer-ne un a partir de les seues fotografies, aleshores a la vegada que el mestre aconsegueix el seu propòsit, els nens i nenes aprenen de manera lúdica.

Una de les propostes que més m’han agradat i que et possibiliten les TIC és el de fer un Jclic amb els xiquets i xiquetes de la classe, és a dir, amb les seues fotografies, per treballar qui són , com són, on viuen... podria ser una de les activitats que es realitzen quan els infants entren a l’escola i s’han de conèixer entre ells. Podria ser una petita part del procés.

A més, en les aules que podem observar el treball per projectes, de cada tema que els nens i nenes volen treballar ,podem crear un jclic que ajude a consolidar el que van aprenent conjuntament a l’aula.

És cert que de vegades ens plantegem que tal vegada les TIC invadeixen les nostres vides i que de certa manera no és bo perquè lleven gran part de la vida social, sobretot quan parlem dels nens, però també hem de reconèixer que són moltes les possiblitats que ens ofereixen.

No hay comentarios: