miércoles, 30 de mayo de 2007

NOVES TECNOLOGIES

La introducció de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació està canviant la nostra maneta de fer les coses: de treballar, divertir-nos, relacionar-nos... e inclós esta canviant la nostra manera de pensar.

Les NTIC juguen un paper fonamental en la configuració de la nostra societat i de la nostra cultura.

Les innovacions en tecnologia comporten canvis en la organització del coneixement, en les pràctiques i maneres d’organització social i en la pròpia cognició humana.

Els mitjans electrònics ens permeten obtindre una gran quantitat d’informació que abans no ens arribava, però el problema és que aquesta informació no està seleccionada i en moltes ocasions les pròpies persones no tenim capacitat crítica per fer-ho. Es podria dir que tenim més informació però que estem pitjor comunicats.

L’educació és un dels pocs àmbits on són visibles les novetats i canvis, no és un ambient on la tecnologia juga un paper rellevant per a les tasques que allí es realitzen.

Però per fer un bon us de les NTIC és necessari la continua formació e investigació, és necessari conèixer el progrés que estem fent per a poder donar resposta a les necessitats presents i futures de la nostra societat.

Les noves tecnologies en el món de l’educació no sols s’incorporaran com a continguts a aprendre sinó com a destreses a desenvolupar i adquirir.

Una bona integració de les NTIC a l’aula suposa: crear aules actives on els alumnes participen per obtindre informació rellevant; aules constructives on les idees noves s’integren amb els coneixements previs i es promoguen la construcció de significats i aules col·laboratives.

No es pot mostrar la imatge http://www.papelcontinuo.net/wp-images/yogi-bear-drugs.gif, perquè conté errors.

No hay comentarios: