lunes, 28 de mayo de 2007

NO HAY VIENTO FAVORABLE PARA UN BARCO QUE VA A LA DERIVA

Avui molts dels alumnes de magisteri de totes les especialitats hem pogut gaudir de la visita d’un mestre universitari de Màlaga.

Amb dos hores amb ell hem pogut aprendre més que el que potser aprendrem al llarg de la carrera; en ha fet relfexionar sobre temes de la vida i especialment de l’educació. Amb un toc d’humor ens ha endinsat en el món de la investigació educativa i a través de les experiències que ha compartit amb nosaltres ens ha donat a conèixer un altra forma de mirar les aules, les actituds i comportaments del mestre, del context escolar, inclús el paper que hi juga la societat en el món educatiu.

Ens ha fet ser conscients de que vivim en una cultura neolliberal, en la que només el més forts guanyes i la resta es queda pel camí, un món competitiu en el que ningú es para a pensar en el que te al voltant sinó que tenim la mirada centrada en nosaltres mateixa. I quantes veritats!

Ens ha donat deu claus essencials per a l’aprenentatge:

- PREGUNTAR-SE

- COMPARTIR

- COMPRENDRE

- DECIDIR

- ESCRIURE

- DIFONDRE

- DEBATRE

- COMPROMETRE’S

- EXIGIR

Les dificultats que podem sorgir en el món educatiu són:

- caure en la rutina.

- La burocràcia

- Fatalisme

- El pesimisme

- El desamor.

No es pot mostrar la imatge http://www.unioeste.br/projetos/unisol/projeto/desenhos/educar3.jpg, perquè conté errors.

ÉS FÀCIL TROBAR DEFECTES, QUALSEVOL POT FER-HO, PERÒ TROBAR QUALITATS, AIXÒ ÉS PER ALS ESPÍRITS SUPERIORS QUE SÓN CAPAÇOS DE INSPIRAR TOTS ELS ÈXITS HUMANS.
KLERM

No hay comentarios: