miércoles, 18 de abril de 2007

COMENTARI DE LES ACTIVITATS

No es pot mostrar la imatge http://www.giffs.hpg.ig.com.br/gifs1/menina.gif, perquè conté errors.

EL NOSTRE COS

Fent una ulladeta per aquesta activitat he conegut que el que es pretenia era que els nens i nenes aprengueren a associar imatges parcialitzades amb el seu conjunt corresponent.
Les activitats del jclic permeten treballar els continguts que ens plantegem a l'aula mitjançant l'ordinador, aconseguint d'aquesta manera abastar els objectius que ens plantegem i per un altra banda, apropar als infants al món de les TIC.

El Clic és un programa que cada dia més s'utilitza a les aules, i considere que te moltes possibilitats donat que segons el que estas fent a l'aula, pots crear activitats, i no sols el propi docent, sinó que els pròpis nens i nenes hi han de col·laborar. Hi ha moltes experiències boniques fetes a escoles. Concretament en conec una en la que en una classe, estaven treballant les bicicletes, i el mestre va decidir junt amb els xiquets i xiquetes fer un clic al voltant d'aquest mitjà de transport, doncs van ser els propis alumnes els qui van gravar les veus, van pensar les activitats, van buscar les imatges... realment estaven molt interessats donat que a banda que estaven investigant sobre un element del qual ells i elles volien conèixer més coses, treballaven a l'ordinador, i això com que no era una cosa comú a l'escola, els encantava.

No es pot mostrar la imatge http://br.geocities.com/deficientevisualpp/images/elefanterosamov.gif, perquè conté errors.



ON VIVIM?

Amb aquesta activitat proposen trencar amb la imatge estereotipada que els alumnes tenen de la paraula "habitatge", a partir de l'observació de diferents imatges que ens mostren models molt diferents d'habitatges.
Tota la classe s'encarrega de l'el·laboració d'un llibre: fan fotografies a les diferents vivendes que conèixen i les revelen. Cada nen i nena ha de el·laborar la seua pàgina al llibre, i pot guarnir-la com vol. Molts dels infants, decideixen buscar il·lustracions al ordinador per imprimir-les.
Aquesta activitat es du a terme amb nens i nenes de 10 a 12 anys aproximadament.

Finalment s'el·labora un power point on apareixen les fotografies dels nens i nenes de la classe durant tot el procés d'el·laboració.

Si voleu conèixer aquesta experiència només cal entrar en aquesta pàgina:

http://www.xtec.es/audiovisuals/propostes/fitxes/345.htm

No hay comentarios: