sábado, 31 de marzo de 2007

viernes, 30 de marzo de 2007

UN LLOC PER A LES TIC

Les TIC constitueixen un recurs que es pot treballar a l’aula en les diferents àrees curriculars, donat que són un mitja d’observació, experimentació, manipulació, de coneixement...

No es pot mostrar la imatge http://www.mundopeque.com/intro/Seta-bienve-nenes-pc.gif, perquè conté errors.

És cert que els nens i nenes arriben a l’escola amb una motxilla plena de ganes, i dins d’aquestes ganes es troba el desig de conèixer les TIC i de fer us d’elles, doncs aleshores, haurem de donar resposta a aquestes necessitats.

El que és molt important és que hi haja persones capaces de dinamitzar i donar suport al treball de les TIC.

Les finalitats d’introduir les TIC als centres escolars són:

* Fer canviar l’actitud per tal de que hi haja una acceptació de l’ús de les TIC, de la mateixa manera que acceptem que aquestes tenen cabuda en qualsevol moment de la nostra vida.

* Modificar metodologies de treball, per tal d’adaptar-se als nous mitjans de comunicació i a les TIC.

* Millorar el procés d’ensenyament –aprenentatge mitjançant l’utilitzaió d’algune TIC.

* Concretar els recursos reals que necessitem per poder utilitzar les TIC,recursos informàtics, humans, de fomació...

* Treballar en equip.

jueves, 29 de marzo de 2007

"UNA ESCOLA QUE NO ENSENYA A VORE LA TELEVISIÓ, ÉS UNA ESCOLA QUE NO EDUCA" (Ferré)

LES NTIC A L'ESCOLA

Com a docents, hem de tenir en compte que, és important que els nens i nenes estiguen en contacte amb el material informàtic, però hem de ser consciencients que si l’adult no intervé adequadament, l’infant no anirà més enllà d’experimentar amb el maquinari. Quan el nen o nena entra en contacte amb el món de les NTIC necessita que un adult l’oriente.

Les NTIC suposen un gran grapat de beneficis per als infants:

- Milloren la seua destressa motriu.

- Amplia els seus àmbits de relació personal.

- Millora qualitativament l’ensenyament, perquè ajuden a la comprensió d’alguns conceptes.

- Potencia el procés d’adquisió del llenguatge.

El mestre o mestra ha de poder tindre una visió de futur més enllà del que hi ha com a moda, i ha d’intentar que les TIC s’integren dins la dinàmica de treball de l’aula.

Una cosa hem de tenir clara, i és que la introducció de les TIC dins l’aula implica una reorganització de l’espai i del temps escolar, així com un canvi en la metodologia. Hem de ser real, i adonar-se de que l’escola no és la única que aporta sabers als infants sinó que en l’actualitat hi ha diferents canals de trasmissió derivats de les relacions socials (amb els altres) i dels mitjans de comunicació.




QUÈ SÓN LES NTIC?
Les NTIC son el conjunt de disciplines científiques, tecnològiques ,d’ingenieria i de tècniques de gestió en el manejament i processament de la informació, les seues aplicacions; les computadores i la seva interacció amb homes i màquines; i els continguts associats de caràcter social, econòmic i cultural.

" NO DEIXES PER DEMÀ EL QUE PUGUES FER AVUI"